Öngondoskodási kezdőkészlet fiatal kutatóknak

Öngondoskodási kezdőkészlet fiatal kutatóknak

A Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége a Doktoranduszok Országos Szövetségével együttműködésben Erdélyben is megszervezi a Sikeres Doktori Életpálya kurzussorozatot.

A kurzussorozat első kiadására február 24-én, 17 órától kerül sor a BBTE Kommunikáció Kar 301-es termében (Traian Mosoiu utca 71. szám).

Ez alkalommal Dr. Dégi László Csaba, a BBTE oktatója tart interkatív előadást Öngondoskodási kezdőkészlet doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók számára címmel.

Bár nyugat-európai felsőoktatási intézményrendszerben már kiemelt hangsúlyt kap a hallgatók, oktatók és kutatók pszichikai egészségének megőrzése, hazánkban még az értelmiségi körökben is tabunak számít a mentálhigiéné. Holott a stressz, a kiégés vagy éppen a depresszió  a szellemi munkának éppúgy velejárója, mint a fizikainak. A mentális egészség kérdése különösen nagy kihívás akkor, amikor a kutatói előmenetel mellett a napi betevőt is meg kell teremteni. Az interaktív workshop célja, hogy feltérképezze a fiatal kutatók legégetőbb problémáit, és megoldási lehetőségeket kínáljon a felmerülő stresszes helyzetekre.

Az eseményre a belépés ingyenes.

logo footer

Támogatók:

tamogatok 01