Véget ért a Kárpát-medencei Magyar Doktoranduszok Interdiszciplináris Konferenciája

Véget ért a Kárpát-medencei Magyar Doktoranduszok Interdiszciplináris Konferenciája

Öt ország negyven fiatal magyar tudósa vett részt a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége (RODOSZ) által öt év kihagyás után ismét megszervezett interdiszciplináris konferencián. A Társadalom és innováció címet viselő szakmai találkozónak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem adott otthont február 6-án és 7-én.

A február 6-ai megnyitót követően, február 7-én került sor a konferencia előadásaira: a résztvevő kutatók nyolc szekcióban – bölcsészettudomány, műszaki tudományok, teológia, adatvédelem, közigazgatás, kommunikációtudomány, történelemtudomány és szociológia – mutatták be egyéni vagy csoportos kutatásaik eredményét.

A konferencia megszervezésével a szervezők szándéka volt, hogy az egykori RODOSZ Konferenciák másfél évtizedes hagyományát élesszék újra. Az esemény sikerességére való tekintettel, a RODOSZ vezetőégének célja, hogy évente hasonló szakmai találkozót szervezzen.

A Kárpát-medencei Magyar Doktoranduszok Interdiszciplináris Konferenciája támogatói az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap és a RMDSZ Ügyvezető elnöksége voltak.

logo footer

Támogatók:

tamogatok 01